Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Ötmillióan vagyunk!

2019.04.15

Ötmillióan vagyunk! Köszönet az olvasóknak!

Kedves Hűséges Olvasóim!

Gondolkodom, írok, tervezek, írásaimat közzéteszem a Menedzser Praxis és a Raabe Klett kiadók szakfolyóirataiban, de még a cikkek megjelenése előtt megjelentetem saját honlapomon. Azt hiszem tudom és érzem, mi foglalkoztatja a pedagógusokat, milyen gondok szorítják az igazgató és óvodavezető kollégákat, milyen problémákkal küzdenek a tanügyigazgatási területen dolgozó kollégáim. Onnan tudom ezt bizonyosan, hogy ezek a gondok engem is éppúgy foglalkoztatnak, mint önöket, ezeket a problémákat valamiképpen nekem is meg kell oldanom.

Ahogyan a mai nap föltettem a portfóliókészítésről született legújabb cikkemet, rápillantottam az oldal alján balra lévő online adatokra, mert néha szeretem látni, hogy az adott pillanatban éppen hányan olvasgatják az oldalaimon szereplő, remélhetőleg megfelelően friss információkat. Megdöbbentem, mert jelen pillanatban az oldalt összesen felkeresett látogatók száma 4.992.119, azaz nagyjából 8 ezer híján ötmillió! Mivel egy átlagos hónapban százezret meghaladja olvasóim száma, mert naponta két-három ezer olvasóra számíthatok, feltehető, hogy az ötmilliomodik látogatóval már néhány nap múlva találkozhatok.

Persze nem tudom ki ő, legföljebb – ha nagyon figyelném az olvasottságot – az adott pillanatban online lévő 20-50 vagy még több pedagóguskolléga egyikére gondolhatnék köszönettel. A statisztikákat ismerve és követve azzal is tisztában vagyok, hogy amikor egy-egy olvasóm felkeresi a weboldalamat, akkor nem egyetlen cikkemet olvassa el, hanem átlagosan hármat. Még azt is tudom önökről, kedves pedagógustársaim, hogy még éjjel sem (mindig) alszanak, mert az olvasók számát órák szerinti bontásban is tudom követni.

latogatok_szama_orankent.jpg

 

 

 

 

 

Hát köszönöm a leendő ötmilliomodiknak, és egyben minden kedves rendszeres vagy akár alkalmi követőmnek, olvasómnak az érdeklődő és megtisztelő figyelmet! Hálából továbbra is megpróbálom kitalálni azt, hogy mi foglalkoztatja önöket, igyekszem fenntartani aktivitásomat, és minden erőmmel arra törekszem, hogy világosan és közérthetően mondjam el, amivel segíteni tudok pedagógus és vezető kollégáimnak. Ehhez a legerősebb motivációt talán pont önök adják számomra azzal, hogy e rövid írás elkészülte alatt az olvasók száma ismét tovább emelkedett, a jelen pillanatban online lévő 36 olvasóval 4.992.160 az összes látogatók száma.

Tisztelettel és üdvözlettel: Petróczi Gábor

Kazincbarcika, 2019. április 15-én 20.00 órakor

Rendkívüli lehetőség: ezúttal lehetővé teszem az olvasói hozzászólásokat!

 

A mappában található képek előnézete Portrék rólam

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Bányainé Garamvölgyi Mónika - amoni2222@gmail.com

2022.10.10 20:04

Tisztelt Petróczi Úr!
A ,, nők 40'' lehetőségével élve mentem nyugdíjba. 5 hónap hiányzik, hogy elérjem a 35 év közalkamazotti viszonyt. Munkáltatóm a 2022-es törvény szerint nyugdíj mellett közalkalmazottként foglalkoztat.
Kérdésem az, hogy amennyiben meghaladom a 35 év közalkamazotti időt, jár-e a 40 éves jubileumi jutalom, és ha igen mikor esedékes?
Köszönettel várom válaszát!
Bányainé Garamvölgyi Mónika

Balogh Tamás - batamas63@gmail.com

2022.08.28 22:53

Tisztelt Petróczi Úr!
Kérdésem az, hogy a pedagógus munkaideje a heti 40 órás munkahetet nézve, reggel 8-16.00-ig tart? Van erre valami szabály vagy előírás? Viszont ha ez az időbeosztás a helytálló, akkor lehet munkaidő után (16.00) után tantestületi értekezletet, vagy szülői értekezletet tartani?
Köszönettel várom válaszát, üdvözlettel, Balogh Tamás

Baranyai Péterné - Pedagógus

2022.07.05 07:34

Tisztelt Petróczi Gábor Úr!

Szeretném a segítségét kérni.

Érdeklődnék, hogy aki államilag finanszírozott egyetemen szerzett a tanítói diplomát, van e valamilyen kikötés, valamennyi év amit mindenképpen el kell töltenie a végzettségének megfelelően.
Amennyiben nem marad a pályán, itthon, vagy külföldön dolgozna tovább kell e pénzt visszatéríteni?

Várom megtisztelő válaszát.

Köszönöm Tisztelettel: Baranyai Péterné
vargaildiko971@gmail.com

Veres Istvánné - veresne18@gmail.com

2022.02.15 20:41

Tisztelt Petróczi Gábor Úr!

Egy rövid, de talán másokat is érintő kérdésre keresem a választ.

A "nők 40" adta lehetőséget kihasználva nyugdíjas pedagógus vagyok. A nyugdíj mellett egy egyházi fenntartású általános iskolában, pedagógus munkakörben teljes munkaidőben dolgozom. A munkaszerződésem határozott időre szól, 2021. szeptember 1. napjától 2022. június 30. napjáig.

A kérdésem az, hogy jogosult vagyok-e a 2022 januárjától bevezetett 20%-os ágazati szakmai pótlékra. (A korábbi 10%-os ágazati szakmai pótlékot sem kaptam.)

Válaszát tisztelettel köszönöm!
Veres Istvánné
veresne18@gmail.com

Verbói Zoltánné - soshartyanovi@gmail.com

2021.11.10 11:05


Tisztelt Petróczi Gábor Úr!

Sóshartyán Község Önkormányzata fenntartásában lévő Sóshartyáni Szivárvány Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője, Verbói Zoltánné az alábbi kérdésben szeretném kérni a segítségét és tanácsát.
Az intézmény dolgozóinak (óvodapedagógus és dajka) betegsége miatt előforduló tartós táppénz esetén (30 napot meghaladó távollét) normatív támogatás jár-e a dolgozók után, valamint ilyen esetben mi a helyettesítésére vonatkozó szabály?
Megtisztelő tanácsait és az üggyel kapcsolatos válaszát ezúton is tisztelettel köszönjük!

Köszönettel: Verbói Zoltánné
intézményvezető


Géczi Tünde - tgeczi68@gmail.com

2021.03.30 10:00

Tisztelt Petróczi Gábor Úr!

Segítségét és tanácsát szeretném kérni ügyemmel kapcsolatban.

Pedagógusként dolgozom. Egy rövid kihagyás után tértem vissza a tanári pályára 2016. januárjában, félállásban. Akkor, a törvényi kereteknek megfelelően megállapították az alapilletményemet és a kötelezően letanítandó órák számát. Ez heti 13 letanítandó tanóra. Ezt meg is tartottam, le is tanítottam.
2019. szeptemberétől, saját kérésemre - és az iskola vezetőségének nagy örömére - további heti 4 órát vállaltam. De az alapbérem nem változott a ledolgozott órák számával arányosan. Ezt akkor elfogadtam, de mégsem hagyott nyugodni a dolog.
2021. márciusában csak elkezdtem utánajárni a dolgoknak. Először az iskola igazgatójával beszéltem a problémámról: hogyan lehet az, hogy ha első körben 50%-os bérhez 50% megtartott óra tartozik, akkor a több megtartott órához nem tartozik magasabb fizetés.
Elfogadta kérdésem jogosságát, de ennyi történt.
A KLIK-hez fordultam kérdésemmel, azt ígérték, megvizsgálják a problémát. Pár nappal később jelezték is felém, hogy a heti 17 letanított tanóra az 65%, tehát az alapbéremet ehhez fogják igazítani. De visszamenőleg csak a januári és februári különbözetet kapom majd meg.
Az igazgatómnak is elmondtam, hogy ez a megoldás nem igazán megfelelő számomra, melyet tolmácsolt a KLIK felé. Azt a választ adták, hogy esetleg 2020. szeptembertől megkaphatom a munkámért járó különbözetet.

Ön szerint van-e mód arra, hogy megkapjam a különbözetet?

Válaszát várva, maradok tisztelettel:

Géczi Tünde

Biczóné Kőműves Krisztina - biczone.komuves.krisztina@gmail.com

2021.02.11 11:35

Tisztelt Petróczi Gábor Úr !

A segítségét szeretném kérni pedagógus besorolás tárgyában.
Előzmények:
2021.01.04-én áthelyezéssel új munkahelyre kerültem. Az új vezetőm, a neki előírt kötelezettségének eleget téve, áttekintette a személyi anyagomat és közel 13 évnyi be nem számított évet "talált" a közalkalmazotti munkaviszonyom átvizsgálásakor.
Igazgatóm a tőlem bekért, és a korábbi munkahelyemről kapott iratok alapján jutott a fenti megállapításra. Ennek következtében az ezzel felmerülő további problémákat is feltárta.
Igazgatóm táblázatba foglalta megállapításait, jogszabályokat alkalmazva.
Mielőtt ezeket benyújtaná a tankerülethez szeretném kérni Önt, hogy tekintse át a megállapításokat és szakavatott tudásával véleményezze azokat.
Továbbá az elmaradt besorolásból adódó kárigényemmel kapcsolatos lehetőségeimről tájékoztatást adni szíveskedjen, különös figyelemmel az elévülés esetleges kötelmeire.
Az Önök megkeresését intézményvezetőmmel egyeztetve teszem.
Nagyon kérem, ha teheti szakítson időt ügyemre és ha a feladat nagyságát úgy ítéli fogadja el a megbízásomat.
Köszönöm a munkáját, z ügyemre fordított idejét!
Tisztelettel: Biczóné Kőműves Krisztina

Szarvas Ákos - szarvas.akos@gmail.com

2021.01.07 20:24

Tisztelt Petróczi Gábor Úr!
Olvastam a 2020.12.11-én írt "A rendkívüli munkavégzés, a túlmunka elszámolása" című cikket.
A témában, kollégiummal kapcsolatban szeretnénk Öntől érdeklődni.
Ehhez szeretném kérni, hogy legyen szíves az e-mail elérhetőségét elküldeni!
Tisztelettel: Szarvas Ákos (szarvas.akos@gmail.com)

S-Szabó Krisztina - sszk1100@gmail.com

2020.11.05 22:31

Tisztelt Petróczi Gábor Úr!
Szeretnék Öntől tanácsot kérni általános iskolás gyermekeimmel kapcsolatban.
Kaphatnék Öntől egy e-mail címet, ahol részletesen leírhatnám a fennálló nehézséget. Várom válaszát, előre is nagyon köszönjük a segítségét.
Tisztelettel S-Szabó Krisztina.
E-mail címünk :sszk1100@gmail.com

Kaiser Rita - kaiser.rita0524@gmail.com

2020.09.23 20:09

Kedves Petróczi Gábor!
Szakdolgozatomat írom a BME-n , Közoktatási vezető és pedagógus szakvizsga szakirányon. A DOS elemzése és megvalósulási lehetőségei a témám. Tanácsát szeretném kérni ez ügyben. Kaphatnék Öntől email címet?
E-mail címem: kaiser.rita0524@gmail.com

Megtisztelő válaszát megköszönve , tisztelettel: Kaiser Rita

Kis Ildikó - kisildiko5@gmail.com

2019.07.25 10:51

Kedves Petróczi Gábor!
Mesterpedagógus minősítéshez készítek portfóliót, a "bemutató portfólión" merengek. 8 és 9 évvel ezelőtt, tehát taz éven belül voltak olyan rendezvények a Pest Megyei TEGYESZ-ben, amelyeket én akkreditáltattam. Megtaláltam a CD felvételeket. Azt szeretném kérdezni, ha ezek a képzések akkreditáltak, akkor feltölthetem-e névvel együtt az akkreditációs adatlapot, Meghívót, illetve a konferenciácól készült felvételt? Esetleg a meghívóról törölnöm kell az előadó nevét? Esetleg tekinthetem úgy, hogy az akkreditációval már a közzétételben valamelyest beleegyeztek? Tisztelettel várom válaszát: Kis Ildikó

Lókodi Istvánné - lokodiistvanne@gmail.com

2020.04.30 19:08

Lókodi Istvánné e-mail cím.
Bocsánat, ez lemaradt.

Kaiser Rita - Re: kisildiko5@gmail.com

2020.09.23 20:08

Kedves Petróczi Gábor!
Szakdolgozatomat írom a BME-n , Közoktatási vezető és pedagógus szakvizsga szakirányon. A DOS elemzése és megvalósulási lehetőségei a témám. Tanácsát szeretném kérni ez ügyben. Kaphatnék Öntől email címet?
E-mail címem: kaiser.rita0524@gmail.com

Megtisztelő válaszát megköszönve , tisztelettel: Kaiser Rita

Lókodi Istvánné - 4333 Nyírkáta, Hodászi út 20.

2020.04.30 19:06

Kedves Petróczi Gábor Úr!

Lókodi Istvánné vagyok egy szatmári kis faluból, 2020. februártól nyugdíjas óvodapedagógus, fejlesztő pedagógus, óvodavezető. Ma is tartom a kapcsolatot a volt intézményemmel, amikor szükség van a segítségemre, szívesen állok rendelkezésre.
Azért keresem Önt, mert 2019. októbertől, amióta megkezdtem a felmentési időmet tölteni, hiába írja ki a fenntartó folyamatosan az intézményvezetői pályázatot, egyszerűen úgy tűnik, ide senki nem akar jönni. A munkatársak közül van mindig megbízva valaki, de jelenleg senkinek nincs sem intézményvezetői, sem egyéb pedagógus szakvizsgája. Felmerült, hogy pályázzak, de én már nem szívesen bolygatnám a nyugdíjamat, esetleg részmunkaidőben lehetne erről szó ideiglenesen, természetesen ennek megfelelő bérezésért még akkor is, ha alkalmasint több időt venne igénybe, mint a fél munkaidő.
A jogszabályokat olvasgatva erre nem látok lehetőséget, hiszen az intézményvezetői megbízás teljes munkaidőhöz van kötve, de vajon teljesen elvetendő-e ez az ötlet, mert szerintem egy talpraesett, szintén elhivatott vezető helyettessel gördülékenyen meg lehetne oldani a feladatokat, amíg valaki el rá nem veszi magát, hogy elvégezze a vezetőképzőt. Tulajdonképpen kíváncsi vagyok, mi erről a véleménye.
(Amúgy egy háromcsoportos, kb. 95%-ban halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek intézményéről van szó, talán ezért is nem túl vonzó.)
Válaszát előre is megköszönve, tisztelettel:
Lókodi Istvánné, óvodapedagógus.

Kovács Judith - tanári régiség elismerése

2019.09.10 21:37

Tisztelt Petróczi Gábor!
Csak olvasom és olvasom a honlapot, mindig megragadja valami a figyelmemet.Szívből gratulálok.
Szeretnék kérni Öntől egy levelezési címet vagy elérhetőséget, amin keresztül részletesebben leírva dokumentumokkal alátámasztva segítséget szeretnék kérni Öntől.

Igen nagy tisztelettel,
Judith

Márta - filipcseimarta@gmail.com

2019.06.20 08:44

Tisztelt Petróczi Gábor!
Szeretném megkérdezni, hogy ha egy munkahét nem minden napján dolgozunk, mert pl. munkaszüneti nap ( Nagypéntek), vagy szabadságot írt ki a vezető ( tavaszi szünet utáni nap), esetleg 1-1 tanítás nélküli munkanap esik a hétre, akkor is csak a 26 óra feletti helyettesítés számít bele abba a bizonyos 30 napba? Nem kell ilyen esetekben arányosan csökkentve számítani a heti kötött munkaidőt, tehát nem max. 26-ban meghatározni? Az iskolavezetés szerint nem. :( Szerintem ez olyan, mintha ledolgoztatnák velünk pl.a szabadságot. Válaszát előre is köszönöm

Fehér Ágnes - feheragnes66@gmail.com

2019.06.13 19:45

Tisztelt Igazgató Úr!
Első osztályosok szöveges értékelésével kapcsolatban szeretném a segítségét kérni. Dilemmám az, hogy az év végi értékeléskor a szöveges értékelésen túl még minősíteni is kell a tanulót a kiválóan teljesített, stb minősítésekkel tantárgyanként, vagy csak elég a szöveg?
Segítségét köszönöm!

Fehér Ágnes - feheragnes66@gmail.com

2019.06.13 19:44

Tisztelt Igazgató Úr!
Első osztályosok szöveges értékelésével kapcsolatban szeretném a segítségét kérni. Dilemmám az, hogy az év végi értékeléskor a szöveges értékelésen túl még minősíteni is kell a tanulót a kiválóan teljesített, stb minősítésekkel tantárgyanként, vagy csak elég a szöveg?
Segítségét köszönöm!