Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Szent Gellért-díj

2019.06.24

A Szent Gellért-díj arany fokozata

sztgellert_1.jpgTisztelettel értesítem olvasóimat mint személyes ismerőseimet, hogy a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium mai napon tartott tanévzáró ünnepségén megkaptam a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Szent Gellért-díjának arany fokozatát. A magas kitüntetést a Don Bosco Szaléziak Szent István Magyar Tartományának tartományfőnöke, P. Ábrahám Béla sdb. atya adta át számomra a tanévzáró Te Deum után. Megköszönöm iskolánk fenntartójának, hogy vezetői tevékenységemet méltónak tartotta az elismerésre.

A Szent Gellért-díjat a katolikus közoktatásban kiemelkedő munkát végző pedagógusok kaphatják meg. Még a magas kitüntetésnél is többet jelentett számomra az, hogy amikor a tanévzáró ünnepségen nyugdíjba vonulásom miatt elköszöntem iskolám szeretett diákjaitól, a sorokból őszinte elismerés áradt felém a templomban, és vastapssal ismerték el közös iskola- és közösségformáló munkánkat és annak részét képező igazgatói tevékenységemet.

Köszönöm minden diákunknak az együtt töltött örömteli éveket, kollégáimnak pedig a közösen végzett kitartó és eredményes munkát!

Kazincbarcika, 2019. június 24-én

Petróczi Gábor

 

A mappában található képek előnézete Szent Gellért-díj